Zomerprogramma: een reis rond de wereld

01/07/2019 10:00 - 17:00

Ook deze zomer maken we met z'n allen terug een reis rond de wereld. Iedere 2 weken van de zomervakantie komt er een ander land aan bod. De maaltijden, activiteiten en deoratie zullen gedurende deze 2 weken aangepast zijn aan dit land.

We starten onze reis in ons buurland Frankrijk. Vanaf zaterdag 6 juli fietsen de wielrenners weer doorheen Frankrijk. Om in de Franse sfeer te geraken staan er alvast enkele "Franse Chançons" op het programma. Verder spelen we een spelletje "Roue de la fortune" en houden we op 4 juli een fietswedstrijd in de cafetaria.

Van Frankrijk gaan we naar ons ander buurland: Duitsland. We genieten van Duitse schlagermuziek en genieten van enkele Duitse lekkernijen (Apfelstrudel en een bierproeverij met droogworsten gaan hier zeker niet ontbreken!) om af te sluiten met een mooi optreden van Andrea Schön!!

"Welcome to America!" De Verenigde Staten is het continent dat ons doet denken aan glitter en glamour, Hollywood en vettig eten. Maar waarschijnlijk is het meer dan dit alleen!? De komende 2 weken steken we eens de grote oceaan over om Amerika wat beter te leren kennen.

Na 2 weken reizen we verder naar Italië. "Benvenuto a Italia!"

Deze week snuiven we de Italiaanse sfeer op door te smullen van Italiaanse ijsjes en eens zelf onze pizza maken, om daarna natuurlijk zelf lekker op te eten!

Van Afrika tot in Amerika, van op de Himalaya tot in de woestijn… Verschillende landen kwamen reeds aan bod

deze zomer. Maar afsluiten doen we door nog even de Afrikaanse sfeer op te snuiven vooraleer de vakantie op zen einde loopt.

Het wordt weer een mooie zomer!

Gordels vast en een veilige reis aan iedereen!??????!!!


 

 • Andere geplande activiteiten

  • Samen op pad (nalv. Werelddag Dementie)

   18/09/2019
   14:00 - 17:00
   We willen die boodschap ‘Samen op pad’ symbolisch vorm geven in een wandeling vol nostalgie. De wandeling gaat door op woensdag 18 september 2019. De afstand bedraagt +/-5 km en is wielvriendelijk. Vrije start in de cafetaria van wzc Cassiers tussen 14u30 en 15u00. Groot en klein, oud en jong, iedereen welkom !!   Deelname kost 2,00 € (inbegrepen koffie met cupcake bij aankomst). Om praktische redenen is vooraf inschrijven noodzakelijk. Dit kan bij Lindsey van de receptie tot 16/09. (receptie@wzccassiers.be of 051/70 81 90) Indien u niet kunt deelnemen aan de wandeling of bij slechte weersomstandigheden bent u tussen 14u00 en 16u00 welkom in de cafetaria voor een gezellige babbel met koffie en cupcake. Tussen 16 en 27 september is er ook opnieuw een fototentoonstelling in de verbindingsgang tussen de receptie en afdeling Watervliet.  
ondersteund door