17-09-2018: Week van dementie - programma

10/09/2018

Zoals elk jaar organiseert de Alzheimer Liga Vlaanderen vzw, in samenwerking met andere organisaties uit de zorgsector, op 21 september 2018 “Werelddag dementie”.

Het thema voor dit jaar is “Dementie inclusief, samen naar een dementievriendelijke omgeving.” Met dit thema wil het Liga iedereen aanzetten om inspanningen te doen op weg naar een dementievriendelijke maatschappij, waarin mensen met dementie een waardige plaats innemen, waarin aandacht is voor het zo lang mogelijk kunnen participeren en waarin personen met dementie kunnen rekenen op warme aandacht en menswaardige zorg door goed geïnformeerde personen.

• Ook in WZC Cassiers willen we naar aanleiding van deze Werelddag een inspanning doen om ook in onze gemeente dementievriendelijker te maken. In samenwerking met de gemeente willen we vorm geven aan
"HET PRIKKELPAD”, een rolstoelvriendelijke en prikkelende belevingswandeling (+/- 2 km) doorheen de gemeente. Tijdens de wandeling zijn er verschillende stopplaatsen voorzien: iets wat te zien valt, iets wat te proeven valt, iets wat te beluisteren valt, iets wat aanzet kan zijn tot een gesprek of een ontmoeting.

Deze activiteit wordt warm aanbevolen voor personen met dementie en hun familielid en/of mantelzorger.

We starten om 14u15 aan het gemeentehuis van Houthulst. (Voor de bewoners van het WZC verzamelen we om 14u00 in het WZC.)
Bij regenweer gaat er een virtuele belevingswandeling door in de cafetaria van het woon- en zorgcentrum.
Deelname is gratis en iedereen is welkom!!

HET DEMENTIECABARET

Dit